Son Yazılar

Ev Yapımı Makyaj Temizleyiciler Nelerdir? Doğal Makyaj Temizleme Yöntemleri


Makyaj temizleme malzemeleriniz bittiyse veya evde kendi kendinize doğal makyaj temizleme yöntemleri denemek istiyorsanız bu yazımızda aradığınız her şeyi bulacaksınız.
Güzel ve bakımlı görünmek için icra ettiğinız makyaj kadar makyajınızı temizleme yöntemleri de önemlidir. Meydana getirdiğinız makyajın yoğunluğu ve makyaj icra ettiğinız bölgeye bakılırsa değişim göstermektedir.

Örneğin; yüze uygulanan temizleme yöntemi hassas bir bölge olan göz çevresine zarar verebilmektedir. Derinlemesine makyaj temizliği yapmak için cilt tipinize uygun makyaj temizleme ürünlerini kullanmalı, evde doğal yöntemlerle kendi makyaj temizleme yöntemlerinizi uygulamalısınız.

Makyaj yaptığınızda makyajı temizlememek benzer biçimde bir lüksünüz yok. Makyaj temizlemediğinizde cildinizde kısa sürede şu problemler oluşmaya başlayacaktır:
  • Cilt lekeleri
  • Siyah nokta
  • Sivilce
  • Yağlanma
  • Kaşıntı
Sağlıksız mat bir görünümSize önerimiz asla makyajınızı çıkarmadan uyumayın yahut makyajınızı temizlemeden üzerine yeni bir makyaj yapmayın. Makyaj temizleme işini geçiştirdiğinizde gözeneklerin nefes almasını engeller ve cildinizde 24 saat içinde yukarıda saydığımız emarelere niçin olmuş olursunuz. Göz farı, ruj, fondöten temizlemek için evde uygulayabileceğiniz doğal makyaj temizleme yöntemlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ev Yapımı Makyaj Temizleme Suyu

Makyaj temizlemeden önce eğer kullanıyorsanız kontakt lenslerinizi çıkarmalısınız. Aksi takdirde makyaj temizleyici ne kadar doğal olursa olsun gaslınüze kaçıp tahriş neden olabilir, lensleriniz yırtılabilir. Lensinizi çıkardıktan sonra cildinizi tahriş etmeyen, organik bir makyaj temizleme suyu ile fondöten, göz farı ve ruj temizliğini kolaylıkla yapabilirsiniz.

İşte organik makyaj temizleme suyu önerilerimiz:

Rendelenmiş 1 adet yeşil elma, yarım litre yağsız süt ve 1 yiyecek kaşığı badem yağını karıştırın. Karışımı bir tülbent ile süzgeçten geçirin. Cam şişeye doldurun ve makyaj pamuğunu bu su ile ıslatarak yüzünüzü silin. Artan malzemeyi buzdolabında saklayın. Bu karışım güneş lekeleri için de naturel bir çözüm olacak.

Yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım çay bardağı gül suyunu cam şişeye koyup çalkalayın. Dudak ve göz makyajınızı bu karışım ile silin. Kullanmadan önce şişeyi çalkalayın. Gül suyu sayesinde gözaltı morluklarınız için de bakım yapmış olacaksınız.

1 tane küçük salatalığı rendeleyip 1 çay bardağı süt ile kaynatın. 5 dakika sonra karışımı süzüp cam şişeye doldurun. Tüm cilt makyajınızı bu karışım ile silebilirsiniz. Organik makyaj temizleme sütünü 1 hafta süresince buzdolabında saklayabilirsiniz.

1 tane salatalığı rendeleyin ve sıkıp suyunu çıkarın. Suyun içine 1 çay kaşığı badem yağı ve 1 damla lavanta yağı ilave edin. Makyaj pamuğu kullanarak cildinizdeki makyajı bu su ile çıkarabilirsiniz. Bu makyaj temizleme suyunu taze hazırlayın, bekletmeyin.

Makyajınızı sildikten sonra yüzünüzü ılık su ile sudan geçirin ve temiz bir havlu ile kurulayın. Havluyu sadece siz kullanın ve 2 günde bir havlunuzu yenileyin.

Evde Makyaj Temizleme Mendili

İştesiniz ve akşam yüzünüzdeki makyajın üzerine yeni bir makyaj yapmanız gerekiyor veya o gece arkadaşınızda kalacaksınız ve yanınızda pratik bir makyaj temizleyici götürmek istiyorsunuz. O zaman sizi doğal makyaj temizleme mendili tarifimiz ile tanıştıralım:

Malzemeler

  • 1 yiyecek kaşığı Hindistan cevizi hasım1 damla bebek şampuanı
  • 1 su bardağı kaynamış ve soğutulmuş su
  • 2 damla badem hasımBebek temizleme pamuğu ya da oval makyaj pamuğu

Hazırlanışı

Hindistan cevizi yağı, su, bebek şampuanı ve badem yağını karıştırın. Pamukları kavanoza yerleştirin ve hazırladığınız karışımı pamukların üzerine ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın ve kavanozu yavaşça çalkalayın. Pamuklar karışımı tamamen çektiğinde makyaj temizleme mendillerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz çantanızda taşımak için ufak bir kavanoza da hazırlayabilirsiniz. Bu iş için vakumlu kapağı bulunan cam kavanozlardan kullanabilirsiniz.

Göz Makyajı İyi Mi Temizlenir?

Göz makyajında su geçirmeyen, kalıcı ürünler kullanıyorsanız rimel, far, göz kalemi ve eye liner temizleme işi biraz daha zorlaşabilir. Bu durumda makyaj temizleme ürününden ekstra etki beklemek için bastırarak silmeye çalışmak çok yanlıştır.

Cildinizin en kırılgan bölgesi olan göz ve göz çevresinin tahriş olmaması için etkili bir temizleme yapılması gerekir. Hem gözlerinizi tahriş etmeyecek hem kaş ve kirpiklerinizi besleyecek naturel göz makyajı temizleyicileri ile tanışmak isterseniz aşağıdaki önerilerimizi ne olursa olsun deneyin:

Bir makyaj pamuğuna tatlı badem yağı damlatın ve makyajınızı bu pamukla silin. Tatlı badem yağı yoğun bir makyajı çok basit bir halde temizleyecek, bununla birlikte kaş ve kirpiklerinize de bakım meydana getirecek.

Avokadodan minik bir parça kati ve göz bölgenize sürün. Peşinden makyaj pamuğu ile silin. Suya dayanıklı göz makyajınızın bu kadar hızlı temizlendiğine inanamayacaksınız. Üstelik A, D ve E vitaminleri bakımından varlıklı avokado, göz çevreniz için muhteşem bir bakım kremi görevi görecek.

Göz makyajınızı organik yollarla temizlemek istiyorsanız evinizde aloe vera yetiştirin. Aloe vera yaprağını kırın ya da uzunlamasına kati ve göz bölgenize sürüp makyaj pamuğu ile silin. Duyarlı bir göz bölgeniz var ise, sık sık kızarıklar oluşuyorsa aloe vera kaş, kirpik ve göz çevresi için muhteşem bir bakım ürünü.

Hindistan cevizi yağını göz çevrenize parmaklarınızla yedirin ve pakyaj pamuğu ile silin. Hem yağlı bir his bırakmayacak bununla beraber suya dayanıklı makyajınız uçup gidecek.

En başarılı ve en naturel makyaj temizleme yöntemlerinizi öğrendiniz. Şimdi ise sıra doğal cilt bakımında. Güneş lekeleri ile baş etmenin yolları, kış mevsiminde ve yaz mevsiminde cilt bakımı önerileri, organik bakım maskeleri, yaz meyvelerinin güzelliğe etkileri ve birçok güzellik önerisini blogumuzdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok