Son Yazılar

Egzema Nedir? Egzemanın Bitkisel Tedavisi



Egzama, her yaştan insanı etkileyebilen bir cilt rahatsızlığıdır. Uzmanlar bu hastalığın tedavisi için çoğu zaman steroid krem reçete eder. Sadece birçok birey yan etkilerinden dolayı bunu kullanamaz. Sizin için kaşıntıyı, kuruluğu ve cilt değişikliklerini hafifletmek için birkaç öneri derledik.

Bu naturel çözümlere cildiniz cevap vermiyorsa veya kötüleşiyorsa mutlaka doktora görünmeyi unutmayın.

Öncelikle Yaşam Seçiminızda Değişiklikler Yapın

Öncelikle neye karşı hassassınız onu belirleyin. (örneğin yünlü şeylere ya da parfümün içindeki bir kimyasala karşı kırılgan olabilirsiniz.) Kullandığınız şeyleri not ederseniz egzamanın alevlenmesine yol açan şeyi daha çabuk bulabilirsiniz. Sizi etkileyen şeyleri anlamak birazcık süre alabilir, bu yüzden kullandığınız ürünlerin organik olmasına özen gösterin.

Mümkün olduğu kadar bolca giysiler giyinin ve yün şeklinde kaşıntılı kıyafetlerden kaçının. Pamuk, ipek ve bambudan yapılan kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca çamaşır deterjanı konusunda da dikkatli olun. Giysilerinizde egzama alevlenmelerine katkıda bulunan kalıntılar bırakıyor olabilir.

Organik Bir Çamaşır Tozu Kullanmayı Deneyin

Kıyafetlerinizi yıkarken, etiket üzerinde önerilenlerden daha azca deterjan kullanın. Çoğu çfakatşır deterjanı ürünü konsantre olur, bu da daha güçlü olduklarını gösterir. Tabii ki, bu cildinizi tahriş edebilir. Tavsiye edilenin dörtte birini kullanmayı deneyin. Çamaşırlarınızı iki defa durulamayı deneyin.

Cildinize temas eden her şey çift durulanmış olmalıdır (ör. Giyim, yatak takımları, havlular).
Egzersiz yaparken, cildinizi korumak için tasarlanmış spor kıyafetlerini tercih edin. Tahriş edici olmayan sabun ve şampuanları seçin. Sabunlar, deterjanlar, şampuanlar, bulaşık yıkama sıvıları, dezenfektanlar ve ilave edilmiş parfüm içeren herhangi bir ürün gibi tahriş edici maddeler cildinizi tahriş edebilir.

Bunun yerine organik bitkisel bazlı sabunlar ve temizlik maddeleri kullanmayı deneyin. Sodyum loril sülfat ve parabenler içeren tüm ürünlerden kaçının. Bunlar genellikle hijyen ürünlerinde bulunur ve cildi tahriş etmesi, kurutmasıyla bilinir.

Bir hava nemlendiricisi kullanın. Yatak odanızda ve evinizde bulunan kuru hava, egzama gibi cilt koşullarını şiddetlendirir ve cildin sıvısız kalmasına ve pul pul haline gelmesine niçin olur. Bu durumu, havaya ve cildinize rutubet katacak bir hava nemlendiricisine yatırım yaparak düzeltebilirsiniz.

Topikal Takviyeler ile Egzama Tedavisi

Aloe vera kullanın. Bir aloe ürünü satın almak yerine, gerçek bitkiden aloe kullanın. Bir yaprağı koparın ve içindeki jel benzeri maddeyi sıkın. Egzamadan etkilenen cilde bu jeli sürün ve emmesi için bekleyin. Birden fazla kullanım için yaprağı buzdolabında saklayabilirsiniz. Saf aloe vera, topikal olarak kullanıldığında herhangi bir olumsuz yan tesir ile ilişkili değildir, bundan dolayı gerektiği kadar çoğunlukla kullanılması güvenlidir. Aloe vera bitkisinin jel benzeri özsuları, binlerce yıldır nemlendirici ve anti-inflamatuar bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Birçok birey, kaşıntıyı yatıştırdığı ve kuru, pullu cildi nemlendirdiği için egzama tedavisinde etkili bulunduğunu bulmuştur.

Calendula (aynı sefa adıyla da bilinir) losyonu uygulayın. Bilinen hiçbir yan tesiri olmadığından, cildinizin her tarafına özgür bir şekilde uygulayabilirsiniz. Calendula, acı ve iltihaplanmayı azaltmak için cilt losyonlarında yaygın olarak kullanılan kadife çiçeği benzeri bir çiçektir.

Yulaf kullanın. Eski bir pamuklu çorabınızın içine yulaf koyun ve su ile doldurduğunuz küvetin içine atın. Yulaf, çok yatıştırıcı olabilecek anti-inflamatuar ve anti-kaşıntı bileşikleri ihtiva eder. Yulafı başka şekilde de kullanabilirsiniz. Bir miktar yulafı su ile macun haline getirin ve problemli bölgeye sürün. Isırgan otunu da aynı şekilde kullanabilirsiniz.

Papatya kompresini yapın. Papatya, kaşıntıyı ve iltihabı yatıştırdığı için egzama için popüler bir naturel tedavidir. Ortalama 15 dakika kaynar suda kurutulmuş papatya çiçekleri demleyerek papatya çayı yapabilirsiniz. Çiçekleri süzgeçten geçirin ve çayın birazcık soğumasını bekleyin. Peşinden, temiz bir bezle ya pamukla ıslatın ve sıcak bir kompres yapın. 10-15 dakika boyunca etkilenen cilde bastırın. Ancak bazı kişiler papatyaya karşı alerjik tepki gösterebilir bundan dolayı önce cildinizin minik bir yerinde deneyin.

Hiç yorum yok